massage wassenaar hotstone

Lomi lomi massage in the spotlight:

Wat is een Lomi Lomi massage en wat maakt het zo speciaal?

De meest duidelijke uitleg voor de benaming voor Lomi Lomi is “Liefdevolle Handen” massage. Dit komt door de onafgebroken, vloeiende strijkende bewegingen die een tedere maar toch diepe uitwerking op de spieren hebben en het lichaam koesteren. De ontvanger kan ontspannen, loslaten en gewoon alleen nog maar “zijn”.

Deze vloeiende stroom van energie, “flow” in de bewegingen, gecombineerd met een liefdevolle aanraking, ontspant het gehele wezen en helpt bij het loslaten van oude overtuigingen en patronen die beperkingen veroorzaken en die diep in de cellen van ons lichaam zijn opgeslagen. Over het algemeen denken we dat herinneringen en overtuigingen, ofwel onze “programmeringen” liggen opgeslagen in ons hoofd, in de hersenen. Echter dit geheugen en andere “programmering” ligt opgeslagen in alle cellen van ons lichaam, ook in de spieren.

Vanuit de gedachte dat alles energie is, een grondgedachte van de Hawaiianen, kan een idee of overtuiging de energiestroom net zo goed blokkeren als spierspanning dat kan. Lomi Lomi helpt blokkades op te heffen en tegelijkertijd energie nieuwe richting te geven. Dus Lomi Lomi is niet slechts een fysieke ervaring; het bevordert ook heling op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

De definitie voor Lomi Lomi luidt: De Liefdevolle Aanraking – een verbinding tussen hart, handen en ziel met de Bron van Alle Leven. Heling wordt versterkt door liefde, ontvangen van liefde en geven van liefde. Voor Hawaiianen is liefde geven zo veel meer. Het omvat tevens tolerantie, vergevingsgezindheid, acceptatie, niet oordelen, waardering, medeleven, respect en zo vele andere elementen. Dit is het fundament van een Lomi Lomi massage.

Benieuwd geworden? Bel of maak een afspraak om zelf te ervaren wat Lomi voor je kan doen.

schimmelnagels wassenaar

Behandeling schimmelnagels

Het is herfst en de voeten zitten weer in de schoenen, de nageltjes worden niet meer zo veel gelakt, dus dit is de periode om meer aandacht te besteden aan het behandelen van een schimmelnagel. Het is vaak een klein ongemak, maar wat wel veel voorkomt bij ons.

Een mycose- ofwel schimmelnagel is een verdikte nagel en een heeft witte, gele en/of bruinachtige verkleuring. De oorzaak hiervan kan een ziekte en of besmetting zijn.

Hoe kom je er aan?
Besmetting met een schimmel wordt meestal veroorzaakt door natte vochtige ruimtes waarin schimmels goed kunnen nestelen en groeien zoals in zwembaden of in openbare kleedruimtes. Door met blote voeten te lopen kan je in contact komen met voetschimmel en dan ook met nagelschimmel.

Wanneer nagels gerafeld zijn of de nagels in een warme, vochtige omgeving zitten waar de schimmels goed kunnen groeien. 

Je bent ook meer ontvankelijk voor een schimmeltje als je een lage weerstand of een wondje hebt.

Ook al hanteer je een goede hygiëne, vaak is dat met een alkalische zeep (ontvettend) die de natuurlijke beschermlaag van de huid kan aantasten. En dan kunnen de schimmels makkelijker binnendringen.

Wat kun je er aan doen?

Een mycosenagel gaat nooit spontaan over. Het zal eerder erger worden dan minder wanneer men er niets aan doet. Een mycosenagel is echt niet alleen een cosmetisch probleem. Doordat de nagel dikker wordt, kan deze klachten gaan geven zoals druk, ingroeien en ontstekingen.

Als eerste zorgen voor een HP neutrale zeep, dan de voeten en vooral tussen de tenen goed drogen en het liefst teenslippers dragen in openbare ruimtes of hotelkamers.

Qua behandeling zie ik de beste resultaten in de salon doordat de klant heel consequent gaat smeren met 2 producten:
Dadi’Oil in combinatie met HFL Solution Spray

Dadi’Oil Is een veelzijdige en verzorgende nagelolie die gemaakt is om flexibiliteit, stevigheid en glans te geven aan de natuurlijke nagel en de nagelriem. Dadi’Oil is een natuurlijk product, niet vettig, geurloos, vol met vitaminen en wordt snel opgenomen.

HFL Solution Spray Is een product tegen schimmelinfecties en zorgt ervoor dat de matrix schimmelvrij wordt waardoor er een nieuwe gezonde nagel gaat uitgroeien.

> Het werkt 12 u, vandaar dat er echt in de ochtend EN in de avond de spray aangebracht dient te worden. Heel consequent tot de nagel weer gezond is.

Deze producten zijn bij Bodytreats verkrijgbaar.

In enkele situaties wil de klant liever een medicijn nemen wat van binnenuit de schimmel dood. Dit kan goed werken. Alleen is het wat zwaarder op sommige organen, waardoor de huisarts er niet zo enthousiast van wordt en het zelden voorschrijft.

Een andere optie is om met IPL lasertechniek de nagels te laten behandelen. Dit is een wat kostbare aanpak, die wel effectief kan zijn.
Hiervoor kan ik je alleen maar doorsturen naar een zaak die dat als specialisatie heeft.

Er is dus werk aan de winkel als je van de mycose nagel af wilt komen. Welke optie het beste bij jou past, mocht je hier last van hebben, bespreek ik graag met je tijdens een behandeling. 

Mocht je vragen hebben, neem gerust contact op via info@bodytreats.nl

Dank je voor je aandacht.

Warme groet

Babette Tettero

Bodytreats