massage wassenaar hotstone

Lomi lomi massage in the spotlight:

Wat is een Lomi Lomi massage en wat maakt het zo speciaal?

De meest duidelijke uitleg voor de benaming voor Lomi Lomi is “Liefdevolle Handen” massage. Dit komt door de onafgebroken, vloeiende strijkende bewegingen die een tedere maar toch diepe uitwerking op de spieren hebben en het lichaam koesteren. De ontvanger kan ontspannen, loslaten en gewoon alleen nog maar “zijn”.

Deze vloeiende stroom van energie, “flow” in de bewegingen, gecombineerd met een liefdevolle aanraking, ontspant het gehele wezen en helpt bij het loslaten van oude overtuigingen en patronen die beperkingen veroorzaken en die diep in de cellen van ons lichaam zijn opgeslagen. Over het algemeen denken we dat herinneringen en overtuigingen, ofwel onze “programmeringen” liggen opgeslagen in ons hoofd, in de hersenen. Echter dit geheugen en andere “programmering” ligt opgeslagen in alle cellen van ons lichaam, ook in de spieren.

Vanuit de gedachte dat alles energie is, een grondgedachte van de Hawaiianen, kan een idee of overtuiging de energiestroom net zo goed blokkeren als spierspanning dat kan. Lomi Lomi helpt blokkades op te heffen en tegelijkertijd energie nieuwe richting te geven. Dus Lomi Lomi is niet slechts een fysieke ervaring; het bevordert ook heling op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

De definitie voor Lomi Lomi luidt: De Liefdevolle Aanraking – een verbinding tussen hart, handen en ziel met de Bron van Alle Leven. Heling wordt versterkt door liefde, ontvangen van liefde en geven van liefde. Voor Hawaiianen is liefde geven zo veel meer. Het omvat tevens tolerantie, vergevingsgezindheid, acceptatie, niet oordelen, waardering, medeleven, respect en zo vele andere elementen. Dit is het fundament van een Lomi Lomi massage.

Benieuwd geworden? Bel of maak een afspraak om zelf te ervaren wat Lomi voor je kan doen.